Kysymys: Mitä hiiva on?
Vastaus: Leivinhiiva (Saccharomyces cerevisiae) on elävä yksisoluinen hyötymikrobi. Yhdessä grammassa hiivaa on 10 miljardia (10 000 000 000) kpl 0,01 mm:n suuruisia soluja. Kaupasta ostettu hiiva koostuu yhteenpuristetuista hiivasoluista.
Kysymys: Onko hiiva gluteenitonta?
Vastaus: Kotimaiset hiivat ovat varmasti gluteenittomia, koska niiden valmistuksessa ei käytetä viljapohjaisia raaka-aineita.
Kysymys: Onko suomalainen hiiva geenimuunneltua?
Vastaus: Suomalainen hiiva ei sisällä geenimuunneltuja soluja eikä tuotannossamme käytetä mitään geenimuunneltuja raaka-aineita.
Kysymys: Soveltuuko hiiva luomuleivontaan?
Vastaus: Tuorehiiva on lisäaineettomuutensa vuoksi ainoa oikea hiiva luomuleivonnassa. Kotimainen Tuorehiiva täyttää myös luomuasetuksen GMO-kieltovaatimuksen, sillä hiivaa ei ole geneettisesti muokattu.
Kysymys: Voiko hiivan valmistuksessa käyttää antibiootteja?
Vastaus: Hiivan valmistuksessa ei Suomessa käytetä antibiootteja.
Kysymys: Miksi Tuorehiivan kääre on kevyt?
Vastaus: Tuorehiivan kääre on vahattua paperia, joka mahdollistaa hiivasta säilytyksen aikana haihtuvan veden poistumisen. Vääränlaisessa kääreessä hiiva vettyy ja pilaantuu.
Kysymys: Miksi kuivahiiva pakataan suojakaasuun?
Vastaus: Kuivahiiva menettää toimintakykynsä jos se säilytyksen aikana altistuu hapelle. Kuivahiivapakkaukseen lisätään elintarvikkeille sopivaa suojakaasua.